Centenar

Orașul Dorohoi a îmbrăcat pentru trei zile haina Sărbătorii Centenare a Liceului „Regina Maria” pentru a celebra un secol de educație sub semnul tradiției și al dorinței de a fi Semper Excelsius. Nimic nu se poate compara cu bucuria de a reuni atâtea generații și de a retrăi, prin amintiri și evocări pline de sens, tot ceea ce a însemnat școala în devenirea celor care i-au fost pentru o vreme elevi. 

Liceul și-a primit cu prețuire invitații: echipa de conducere a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani condusă de d-na prof. dr. Ada-Alexandrina Macovei,  primarul Municipiului Dorohoi, dl. ing. Dorin Alexandrescu, dl. Gabriel Hârtie, director al Centrului de Excelență Botoșani, directorii instituțiilor de învățământ și de cultură din Dorohoi. Au onorat cu prezența și cu evocările emoționante, absolvenți ai liceului,  astăzi personalități în diverse domenii, ale căror drumuri s-au oprit, preț de câteva zile, la școala pe care o onorează prin devenirea lor.

Prin evenimentele care au alcătuit programul centenar, s-a dorit  celebrarea performanței autentice și a valorii pe care școala o aduce comunității: lansarea unei broșuri jubiliare, dezvelirea emblemei liceului, Balul Regal pentru Centenar. Momentele festive au reunit Ansamblul Mugurelul, Corul liceului și vocea de excepție a lui Cătălin Stepa. Cadoul inedit oferit de primarul municipiului, dl. Dorin Alexandrescu, o pictură 3D a clădirii școlii realizată de artistul Daniel Relenschi, va rămâne o mărturie a acestui moment unic în istoria instituției. Flashmobul Regina 100 a încheiat, într-un mod emoționant și dinamic, manifestările.

Conducerea liceului, profesorii și elevii centenari și-au asumat promisiunea de a contribui prin performanță, dăruire și pasiune la renumele instituției și de a face cuvenita reverență în fața acestui „…altar de suflet situat pe Bulevard”.

La mulți ani, Liceul „Regina Maria”! Să îți porți cu noblețe și strălucire secolul de educație și să crești prin realizările celor care și-au asumat o identitate sub semnul lui Semper Excelsius!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=NmB8hLFUdUQ

https://www.dorohoinews.ro/invatamant-5747-Liceul-%E2%80%9ERegina-Maria%E2%80%9D-Dorohoi–Un-secol-de-existen%C8%9B%C4%83,-100-de-trepte-spre-cunoa%C8%99tere-%C8%99i-performan%C8%9B%C4%83–FOTO.html

https://www.dorohoinews.ro/invatamant-5745-Regal-pentru-centenar-%E2%80%93-Liceul-%E2%80%9ERegina-Maria%E2%80%9D-%C8%99i-a-ales-regele-%C8%99i-regina–FOTO.html

 

Vizualizări: 1,424 total views

Leave a Comment