Drag de țara mea!

Drag de țara mea!

Sub motto-ul „România este patria noastră și a tuturor românilor, e România celor de demult si a celor de mai apoi, e patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”, Consiliul Școlar al Elevilor al Liceului „Regina Maria” Dorohoi a organizat o activitate în format online, cu scopul de a onora Ziua Națională a României și de a prețui la adevărata valoare poporul român.

La împlinirea celor 103 de ani de la Marea Unire, elevii Liceului „Regina Maria” Dorohoi s-au mobilizat în inițierea unor activități variate și deosebite în cinstea marelui eveniment.

Contextul pandemic nu a stat în calea rememorării luptelor duse de români pentru integritatea națională, ci le-a oferit elevilor prilejul de a aduce o abordare originală în susținerea activităților, prin îmbunătățirea competențelor lor digitale și prin dezvoltarea unor practici inovative într-o eră digitală.

Comunitatea targetată a fost reprezentată de un grup de elevi, dornici să se angreneze în probele propuse de Consiliu. Proiectul a debutat cu o scurtă incursiune în istoria românilor și cu o interpretare expresivă a cântecului patriotic „Doamne, ocrotește-i pe români”.

Inventivitatea și spiritul de echipă ale elevilor au fost antrenate în două competiții, menite să stimuleze simțul civic și interesul pentru păstrarea identității naționale. Fiecare grupă de elevi a avut ocazia să transmită prin poezie, un mesaj artistic, încununat de valorile noastre reprezentative morale, istorice și estetice. De real interes a fost și desfășurarea concursului de cultură generală, în care aceștia au avut șansa de a-și pune în valoare propriile cunoștințe istorice despre Unirea din 1918, grupa câștigătoare urmând să fie premiată cu un cadou surpriză.

Ființa noastră este încărcată de sacrificiul depus de strămoșii noștri și conștientizează faptul că identitatea națională este un dar sacru, că aparținem gliei strămoșești.

Îmbogățirea orizontului cultural și spiritual al elevilor s-a fundamentat pe desfășurarea unor acțiuni de stimulare a interesului acestora pentru cunoașterea evenimentelor istorice din preajma și din timpul Marii Uniri din 1918. Liceul „Regina Maria” Dorohoi continuă să organizeze astfel de activități benefice, care să aducă un strop de bucurie în inimile elevilor. Este datoria noastră de a trăi în prezent și de a fi recunoscători, de a rămâne uniți pentru binele frumoasei noastre țări, România.

Vizualizări: 446 total views