Eduard Răzvan Răileanu

Un tânăr de 19 ani, absolvent al Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, face pași mari spre o carieră militară, avându-l ca model, în acest sens, pe tatăl său, care este militar.

Eduard Răzvan Răileanu este un „munte” de ambiție, sete de cunoaștere, disciplină și seriozitate. Așa a reușit să obțină 9,76 la Bacalaureat, iar al Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Facultatea de Comunicații și Sisteme Electronice pentru Apărare și Securitate a avut o medie de admitere de 9,97.

„Am ales Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Facultatea de Comunicații și Sisteme Electronice pentru Apărare și Securitate, deoarece am fost mereu pasionat de științele exacte, dorindu-mi să aprofundez cunoștințele acumulate pe parcursul acestor ani și de a ajunge la performanțe deosebite, obținând la examen nota 10 și media de admitere 9,97. Am muncit foarte mult în timpul liceului la obiectele care îmi erau necesare pentru admitere, atât la orele de curs, cât și în afara acestora. Consider că, pentru a ajunge la această performanță, cheia succesului este perseverența, seriozitatea și dorința de a-ți depăși limitele. Am făcut din nota 10 un scop principal, pe care, într-un final, mi l-am îndeplinit” susține Eduard.

Recunoaște că a fost nevoie și de sacrificii pentru a-și atinge scopul. Timpul liber a fost aproape inexistent pentru el pe parcursul ultimilor ani.

 „Pregătirea fizică a fost preocuparea secundară, considerând-o o relaxare după orele dedicate matematicii și fizicii. Pe viitor, mi-aș dori să rămân la fel de perseverent pentru a-mi îndeplini visul, cel de a ajunge Ofițer-Inginer într-o Instituție aparținând Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, mă mândresc cu tatăl meu, militar fiind, de la care probabil am moștenit această înclinație spre cariera militară. Le mulțumesc atât părinților mei care m-au îndrumat și m-au ajutat să-mi îndeplinesc visul, cât și profesorilor de la care am învățat cum să performez și să-mi ating țelul”, spune tânărul.

Vizualizări: 331 total views