Olimpic pluridisciplinar, creator de concursuri județene, premiat la Concursuri Internaționale… Radu-Ovidiu MUNTEANU

Mă numesc Munteanu Radu, am 16 ani și sunt elev în clasa a X-a la profilul real, specializarea matematică-informatică în cadrul Liceului ,,Regina Maria” Dorohoi. 

Aici încă de la începutul clasei a IX-a am fost ajutat să-mi dezvolt aptitudinile dobândite din gimnaziu și, chiar și pe timp de pandemie, mi-am atins destule țeluri, sub sprijinul și îndrumarea profesorilor.

Am început anul cu medalie de bronz la Concursul Internațional de Lingvistică ,,Onling”, iar apoi am continuat cu mențiune la Olimpiada de Lingvistică ,,Solomon Marcus”. Alături de coechipierii mei din echipa ,,Detectives of Hazards” am obținut premiul III la Olimpiada BeSafeNet, organizată de Consiliul Europei, care ne-a asigurat și o premiere live din sediul de la Strasbourg. Am continuat cu premiul I la eOlimpiada de Geografie, în ambele ediții, premiul II la Concursul Național de Fizică ,,PHI-Acasă” și mi-am completat portofoliul cu premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale ,,Gazeta Matematică”. Pe viitor îmi doresc să mă autodepășesc în toate domeniile, să duc numele școlii cât mai departe și să îmi completez palmaresul de premii.

Fiind o fire competitivă și dornică de a participa la cât mai multe concursuri și olimpiade, fie ele și online, la toate disciplinele la care mă pricep, am simțit foarte tare lipsa lor pe perioada pandemiei. Astfel, gândindu-mă că în situația aceasta se află mulți alți elevi, mi-am canalizat energia asupra înființării concursului de geografie ,,Inimă de geograf”, destinat elevilor de gimnaziu, domeniu în care am considerat că pot contribui, luând în considerare cunoștințele mele și rezultatele anterioare. Alături de un coleg de-al meu și sub îndrumarea doamnei profesor de geografie, am putut organiza prima ediție cu succes și sub încurajarea profesorilor, prietenilor și colegilor voi încerca să realizez acest concurs cât mai mult de acum înainte, mai ales că a fost inclus și în CAEJ 2022 Botoșani.

În plus, caut mereu să mă dezvolt cât mai frumos în tot ce pot și mereu sunt în căutarea extinderii culturii generale. Astfel am participat la sfârșitul toamnei trecute într-un proiect Erasmus cu deplasare în Lituania, experiență de neuitat din care m-am întors numai cu beneficii. Această plecare m-a făcut să îmi doresc să călătoresc mult mai mult și sper să pot reprezenta liceul în continuare pe parcursul acestor proiecte pe care mi le poate oferi.

 

Sunt o persoană implicată cu tot sufletul în organizarea activităților școlare sau extrașcolare și nu voi regreta niciodată faptul că am ales să fiu elev al Liceului ,,Regina Maria”.

 

„Inimă de geograf” și dincolo de granițele țării

(mobilitate Erasmus 2021)

Vizualizări: 481 total views