Olimpică la nivel național, beneficiar de burse de studiu în străinătate… Luciana MURĂREANU, clasa a XI-a A

        Sunt elevă la Liceul „Regina Maria”! este afirmația pe care o rostesc cu mândrie de trei ani încoace. Aici pot spune că am găsit tot sprijinul de care aveam și am nevoie pentru a reuși să mă dezvolt, să îmi ating toate țelurile propuse și eventual de a le depăși.

 

       Parcursul meu ca elevă este unul înfloritor care promitea mult încă de la început, când în clasa a IX-a m-am calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, acesta fiind primul lucru pe care pandemia mi l-a furat. Cu forțe și speranțe noi, am început următorul an de liceu care se arăta mult mai bogat, în ciuda contextului pandemic, calificându-mă al doilea an consecutiv la etapa națională a Olimpiadei Societății Române de Fizică, „venind acasă” cu Premiul III, participând împreună cu alți trei colegi la BeSafeNet Olympiad, unde am ocupat poziția a treia, aceasta venind la pachet cu o premiere desfășurată online la sediul din Strasbourg a Consiliului Europei. Participarea mea la concursuri nu s-a oprit aici, ci din contră, acesta a fost doar începutul, o Medalie de Argint la Online Linguistics Olympiad 2021, o Medalie de Bronz la Concursul Online de Lingvistică 2021, o Mențiune la concursul PHI de acasă și o Mențiune la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”. Chiar și începutul clasei a XI-a făgăduiește un an bogat, venind cu o surpriză, o Mențiune la concursul de matematică Cătălin Țigăeru.

 

        Secretul de a ajunge la o etapă superioară la un concurs are la bază o combinație între ambiție, muncă, voință și un profesor doritor să te îndrume, deoarece diplomele acestea nu reflectă numai capacitatea de gândire a unui elev, ci și un cadru didactic devotat care muncește, timp de nenumărate ore, „cot la cot” cu liceanul dornic de performanță.

     

      Ceea ce am mai putut remarca pe lângă implicarea unui dascăl reginist în domeniul academic este implicarea acestuia și susținerea pe care ne-o acordă în activitățile extracurriculare. Vara aceasta am aflat de un internship desfășurat la CERN, în Elveția. Cerințele care trebuiau îndeplinite pentru aplicație necesitau ajutorul a cel puțin un profesor, dar asta a fost cea mai mică problemă a mea, deoarece știam că oricărui cadru didactic i l-aș fi cerut, l-aș fi primit neîntârziat. Gândul că am în spatele meu un grup de oameni care au încrederea că voi reuși și că sunt mândri indiferent de rezultatul pe care îl primesc m-a împins să dau tot ce am mai bun, drept dovadă, în noiembrie am vizitat pentru prima oară Geneva.

     

       Chiar dacă, poate, pentru unele persoane toate aceste reușite pe care le-am adunat, par doar un efort și o mândrie personală, eu cunosc cât de multă osteneală de la cât de mulți oameni se ascunde în spatele acestora, de la un colectiv minunat și înțelegător, până la dascălii devotați și pasionați de ceea ce fac. Toate acestea, împreună, m-au împins să pot spune că pentru mine Regina Maria nu este doar un liceu, Regina Maria este acasă.

 

Vizualizări: 458 total views