News

Orizontul prieteniei – activitate de consiliere desfașurată în cadrul proiectului de prevenire și combatere a bullying-ului

În cadrul Liceului “Regina Maria” Dorohoi, sub îndrumarea consilierului școlar prof. Verenciuc Ștefania Larisa, a doamnei prof. Amariei Nicoleta și a doamnei Dr. Dardai Sandu Maria, Medic Specialist Psihiatrie Pediatrică  C.S.M. Botoșani, elevii din clasele IX-XII au fost informați despre bunăstarea emoțională, psihologică și socială ce pot influența cogniția, percepția, comportamentul și cum determină modul în care o persoana gestionează stresul, relațiile interpersonale și luarea deciziilor.

A fost adusă în atenția elevilor importanța sănătății mintale în fiecare etapă a vârstei de la copilărie până la maturitate și cum poate fiecare persoană să facă față tensiunilor normale ale vieții, să lucreze productiv și să atingă potențialul propriu. O sănatate mintală optimă înseamnă să te îngrijești de fericirea proprie și starea de bine.

Activitatea a avut în final o sesiune deschisă de întrebări-răspunsuri unde elevii au primit informații noi si clarificări beneficiind de competențele și aptitudinile profesionale ale doamnei doctor în domeniul sănătății mintale.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.