Blog

„RobotGO” – sloganul pasionaților de robotică prin programul Erasmus+

Pentru Liceul „Regina Maria”, programul Erasmus+ reprezintă un răspuns la nevoile de învățare ale elevilor, ale profesorilor și ale personalului didactic auxiliar, asigurând coerență și unitate în demersurile instituției de adaptare și implementare a modelelor educaționale verificate la nivel european.

Pasiunea elevilor de la Liceul „Regina Maria” pentru domeniul roboticii este cultivată de câteva generații, fiecare an școlar aducând noi experiențe și provocări. Astfel, 20 de elevi de la clasele de Matematică-Informatică au participat la un curs complex de formare, în perioada 7-18 noiembrie, oferit de WBS Training Germania, în cadrul Proiectului „New skills for new jobs – RobotGO”, 2022-1-RO01-KA122-VET-000073693, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Erasmus+, Formare profesională (VET).

Conceput pentru elevi și studenți cu experiență în domeniu, cursul „ROBOTICS” a urmărit dezvoltarea competențelor de proiectare, de realizare și utilizare a aplicațiilor, a abilităților de design, a competențelor sociale, culturale, lingvistice și transversale și a îmbinat aspectele teoretice și proiectarea concretă de mini-roboți, pentru care etapa de optimizare a exploatat sensul lucrului în echipă și al schimbului real de experiență. Vizita de studiu la Transparent Manufactory of Volkswagen a completat experiența de învățare în domeniul roboților, proiectați și utilizați la scară industrială.

Modelul  german al performanței a răspuns atât nevoilor de învățare ale elevilor, cât și exigențelor profesorilor-mentori, dl. Amarie Bogdan și dl. Opriță Petru-Simion. Formarea celor 20 de elevi provenind din trei niveluri de învățare diferită, de la clasa a X-a până la clasa a XII-a asigură, dincolo de evoluția profesională și personală a elevilor, continuitatea în domeniul roboticii a elevilor reginiști, prin crearea unei echipe secundare de robotică și organizarea de ateliere cu elevii ce doresc să se inițieze în acest domeniu, pe parcursul întregului an școlar.

Vizualizări: 686 total views

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related Posts