Blog

Succes al elevilor de la Liceul „Regina Maria” la Olimpiada Națională de Biologie

Calificarea la etapa națională a olimpiadelor școlare este rezultatul pasiunii, perseverenței, dorinței de a excela la o disciplină, dar și al unei munci de echipă, profesorul având rolul de a coordona pregătirea pentru înalta performanță.

Desfășurată la Iași, în perioada 10-14 aprilie 2023, Olimpiada Națională de Biologie și-a desemnat câștigătorii. Participarea elevilor de la Liceul „Regina Maria” a fost fructuoasă, întrucât printre câștigători s-a regăsit și Ștefana Purușniuc, din clasa a IX-a B, științe ale naturii.

După două probe de concurs, teoretică și practică, Ștefana a obținut Mențiune și confirmarea faptului că este între primii elevii din țară la această disciplină.

Lotul județului Botoșani a fost însoțit de d-na prof. Monica Ștefan, cea care a coordonat pregătirea Ștefanei Purușniuc și a Biancăi Zotic, ambele calificate la etapa națională.

„Pregătirea pentru olimpiade este o provocare pentru profesor, dar vine și cu bucuria de a vedea că ceea ce faci produce rezultate la cel mai înalt nivel.  Totul este mai ușor când copiii sunt motivați, doresc să fie printre cei mai buni și au disponibilitate maximă să respecte un program solicitant de pregătire. Ștefana și Bianca au avut aceste calități, de aceea rezultatele nu au întârziat să apară.”, a declarat pentru dorohoinews.ro, Monica Ștefan, profesor de biologie la Liceul „Regina Maria”.

 

Vizualizări: 1,061 total views

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related Posts