Blog

Activitate de învățare Erasmus la Liceul „Regina Maria”

Liceul „Regina Maria” a fost gazdă, în săptămâna 16-22 mai 2022, pentru delegațiile de la IPSCEOA GALLO din Agrigento, Italia și Ukmerges Antano Smetonos gimnazija din Lituania, parteneri în cadrul proiectului Apprendre les langues en créant une page web – 2019-1-IT02-KA229-063204- WEBLANGUES , desfășurat în perioada 2019-2022.

Preocuparea pentru educația pentru sănătate a elevilor s-a regăsit în diversitatea de activități realizate, de la prezentarea produselor gastronomice cu origine geografică protejată, la realizarea bugetului unei familii de 4 persoane pentru alimentație, compararea meniului săptămânal al familiilor din cele trei țări europene, stabilirea obiceiurilor alimentare comune ale adolescenților și a efectelor asupra sănătății, la cursuri de aerobic și jocuri de cunoaștere.

De asemeni, elevii au răspuns la întrebarea „Cât de sănătos este meniul tradițional?”, calculând numărul de calorii și stabilind locul produselor în Piramida alimentara. Curiozitatea inițială a elevilor a fost urmată de întrebări cu privire la adaptarea meniului tradițional la spațiul geografic și influența asupra sănătății fizice.

Elevii implicați în proiect au apreciat șansele pe care le oferă un proiect Erasmus de a câștiga perspectiva mai multor tineri din Europa asupra aceleiași probleme, de a observa cât de asemănători sunt cu adolescenții din alte țări europene, de a observa că asupra problemelor comune trebuie luate măsuri comune.

Activitatea de la Liceul „Regina Maria” reprezintă ultima întrunire din cadrul unui proiect care a îmbinat armonios preocupările tinerilor, utilizarea eficientă a mijloacelor web in activitatea de învățare, obiceiurile alimentare ale tinerilor și efectele lor pe termen lung, muzica și rolul ei în menținerea sănătății fizice și psihice a adolescenților.

Vizualizări: 1,910 total views

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related Posts